Tavaszra halasztják a Google+ kivégzését

Tavaszra halasztják a Google+ kivégzését

A Google tavaly szeptemberben jelentette be, hogy megszabadulhat egyik kudarcától, és megszünteti a Google+ névre hallgató szolgáltatást, amelyet annak idején a Facebook, a Tumblr és a Twitter ellenfelének szánhattak.

Az volt a terv, hogy a Google (tehát jellemzően Gmail, YouTube) profillal rendelkező emberek automatikusan kaphatnak, ingyen, mindenféle regisztráció nélkül egy Google+ fiókot is, és ezt követően már ontani fogják a tartalmakat, ráadásul a kapcsolati hálójukat sem kell a nulláról felépítgetni. A projekt azonban elbukott, hasonlóan a korábbi Google Wave-hez, az aktív felhasználók száma mindig alacsony volt.

A cég 2019 április másodikán kezdi a fiókok, képek, bejegyzések, dokumentumok és létrehozott aloldalak likvidálását, tehát addig van idő lementeni a fontosnak vélt tartalmainkat, ha valaki eddig nem tette meg. Szegény Google+-nak még a megszüntetése is méltatlanra sikerült: Eredetileg 2018 decemberben kellett volna megkezdeni a törlést, aztán ezt a dátumot 2019 március 7-re módosították, és most kiderült, hogy még mindig nem stimmel valami, így nagyjából még egy hónapot tölthet a halálsoron.